Dieter Provoost

getrouwde man van Anne, papa van Elisah, webontwikkelaar.

Daronet

Posted on | augustus 5, 2008 | 3 Comments

Ze zijn velen onder u wel bekend, de e-mails van de firma Daronet Europe die u websites verkopen.

Vanmiddag was het weer van dat: ik kan momenteel genieten van een zomeractie en voor 600 euroots heb ik een professionele, gepersonaliseerde website die geoptimaliseerd is voor G00gle. Daarenboven kan ik aan de hand van een unieke en zéér eenvoudige manier de inhoud van mijn website beheren.

Mocht ik zo geen schijtluis zijn, ik vulde het contactformulier in voor “een demo van de gebruiksvriendelijkheid“. Helaas durf ik mijn broek al eens vol te schijten bij het minst stresserende voorval en aldus doe ik dat niet. Als tegenprestatie verstuur ik wel even wat lege contactformulieren. (doen!)

Wat mij ook nogal stoort is het logo van Feweb in die reclame-mail. Ik vraag me eigenlijk af wat je als webontwikkelaar moet doen om je als lid van Feweb te mogen beschouwen. Het is bijna gênant om als lid van Feweb over dezelfde kam te worden geschoren als die nitwits. Gelukkig ben ik geen Feweb-lid.

Blijkt trouwens dat die Daronet zo een beetje de Israelische Proximedia is. Zo stoer kunnen pronken met verkoopscijfers, minder met de websites zelf.

Je kunt trouwens ook een demo bekijken van hun 600-euro-debielenCMS “Modooloo” bekijken.

Ik hou niet van zo’n mails. Dus beste Gina Vreys, ik zou het appreciëren als u mij zou willen verwijderen uit uw potentiële klantenbestand. Ik wou het u via deze weg laten weten. Ik test nu de “uitschrijf”-functie al heb ik nu al geen goed gevoel bij de effectieve werking daarvan…

Groetjes.

Comments

3 Responses to “Daronet”

  1. Just me...
    augustus 6th, 2008 @ 7:53

    Hi Dieter, inderdaad Daronet kan er wat van :-s .
    Voor 600 (n)€’s heb je een basis pakketje met modooloo, hun kostprijs ligt 50% lager, daar boven op mag je nog eens per maand hosting gaan betalen (voorlopig 20€, normaal 30€)…

    Ach ja, weet je ze zijn niet de enige die op deze manier de klanten wensen te overhalen, ik heb ook zoiets opgevangen van een bedrijf dat begint met proxi en dan nog wat…

    Modooloo CMS, is basic, een paar leuke feautures (flash header) die je zelf kan maken, en… oh nee, dat was het dan.
    Voor de rest stelt de CMS niet echt veel voor. Ok het easy to edit, maar layoutmatig (puur layout en kleuren) zit je fameus vast…

    Pffft, we kunnen blijven zagen…
    Ik weet in ieder geval dat ik als feweb lid nu een mega groote banner laat maken, die aan onze gevel ophang en eveneens mijn wagen laat bestickeren met feweblogo’s en dergelijke.
    Oh nee, wacht even, in de code of conduct staat dat je het feweb-leden-logo niet mag gebruiken als reclamemiddel, damn… weer niets…

    Greetz.

  2. G
    augustus 6th, 2008 @ 1:03

    Wij zijn een software ontwikkeling bedrijf en ook wij krijgen spam mails van Daronet.

    Het is spijtig dat bedrijven die het wel goed voor hebben het slachtoffer zijn van deze gewetenloze idioten.

    Ik stel voor om met zn allen daronet om uitleg te vragen op hun gratis nummer : 080019549

    Stuur ook effe een mailtje naar feweb met een vraag naar uitleg waarom hun logo in spam mail staat … leuk voor leden van feweb …

    Het mooiste van allemaal is dat blijkbaar spam sturen in Belgie legaal is : http://cwisdb.kuleuven.be/pisa/nl/juridisch/spam.htm
    Volgens Europa moet je eerst een toelating geven voordat je spam mag krijgen.
    Volgens België moet de gebruiker bij elk spam bericht de spammer laten weten dat hij vanaf nu geen mails meer wilt ontvangen. Goed geregeld zou ik zo zeggen.
    Misschien moeten we maar allemaal beginnen spammen ?

  3. Christophe
    mei 18th, 2009 @ 3:57

    Daronet is weer actief! Net ook ongevraagd zo’n mail binnengekregen. Niet van die Gina Vreys, maar van ene Tom Geerts (tom.geerts@daronet-europe.eu). Gina Vreys staat overigens op een spamlijst te pronken, dus we zijn niet de enigen die de rommel van Daronet binnenkrijgen ;-)

    A propos, een leuk artikel over een Daronet demo die hopeloos de mist in ging. De servers stonden toen nog in Israel. Dat is nu Polen, ongetwijfeld een hele vooruitgang…

Leave a Reply





About

getrouwde man van Anne, papa van Elisah, webontwikkelaar bij Marlon.

RSS feed

Search

Admin